Zenei stílusok az esküvői DJ-től

Minden rendezvény így egy esküvő legsarkallatosabb pontja a zene kiválasztása! Részben ezen múlik az este sikere!

Ezért egy esküvő lelke a zene, vagyis a zenész (Zenekar vagy Esküvői Dj, esetleg mindkettő). Ezt a  tényt gondolom, senki nem vonja kétségbe! Ennek létjogosultságát nem szeretném hosszan ecsetelni, inkább álljon itt néhány hasznos infó, és példa az esküvői dj kiválasztásával kapcsolatban:

Úgy gondolom nem kis felelősség eldönteni milyen típusú esküvői zene alkalmas a násznép szórakoztatására. Legyen mulatós zene az idősebbek kedvéért, vagy inkább retro zene a 70-80-as évekből, esetleg a mai modern zene lehetne a helyes választás!? Saját zenei ízlésünkön és kedvenceinken túl figyelembe kell vennünk a násznép összetételét és zenei ízlését is.

A lakodalmas hangulat megteremtése hagyományosan a lakodalmas zenekar feladata. A trendeket követve azonban ma már mégis sokan Esküvői DJ-t választanak a megfelelő hangulat megteremtésére.  A legszerencsésebb és leghitelesebb forrás, ha ismerősök véleményét kérjük ez ügyben főleg azokét a barátokét  akiknek  a közelmúltban volt az esküvőjük és esküvőjükre dj-t rendeltek!

Ismerjük a régi népi bölcsességet: a puding próbája az evés , és utólag már hiába fanyalgunk , hogy vacak volt a lagziban a zene, ez sajnos egyet jelent a vacak lagzival. Nem kis felelősség  az esküvői Dj-t kiválasztani, mivel az egész esküvő hangulata és sikere nagyban a zenén múlik, mégis tapasztalatból tudjuk hogy sokan nem kellő alapossággal választanak esküvőjükre dj-t, így oldalunk célja hogy segítségetekre legyünk!
 

Esküvőre Dj! Változatos zenei blokkokkal a Rock&Roll-tól David Guettáig:)

Minden lagzin, igen nagy felelősség terheli a zene szolgáltatót, legyen az esküvői Dj, zenekar, vagy énekes, mivel a vendégsereg a fergeteges-vagy rosszabb esetben egy sivár- bulira fog leginkább emlékezni. Ezért fontos az, hogy az esküvői dj tisztában legyen miket játszat, vagy miket nem.

Tudnia, ismernie kell az ifjú pár és násznép összetételét, milyen korosztályúak, milyen zenei ízléssel rendelkeznek. Meghatározó lehet még az is, hogy vidéki, vagy esetleg városi esküvőre kell a zenét összeválogatni. Tehát azt kell hogy mondjam, hogy egy esküvőre zenét összeállítani korántsem egyszerű feladat. Ezért hívnak sokan Esküvőre dj-t, hogy a változatos zenei blokkokra minden korosztályt táncra tudjanak csábítani.  

Tegyünk egy kis áttekintést mik a legnépszerűbb zenei stílusok egy esküvőn

Manapság, az eddig hagyományos és elmaradhatatlan mulatós zenéket leginkább a vidéki esküvőkön igényli a nagyközönség, ők képesek egy egész éjszakán át ropni a „nád a házam tetejére”, vagy a „hosszú fekete hajra”, fiatalok és idősek is egyaránt. Kicsit, modernebb, kicsit városiasabb lagzikban ez már nem annyira jellemző, inkább az idősebb korosztály szeret erre a stílusra ’bulizni’.

Tipikus esküvői zene a magyar, illetve a külföldi retrók garmadája. Itt említhetjük olyan örök magyar slágereket a teljesség igénye nélkül, mint például a Republic Repül a bálnája, Fenyő Miklós Csókkirálya, vagy a Bikini nagy slágere a Mielőtt végleg elmegyek. A jó esküvői dj lemezes táskájában ott vannak a 90’ évek magyar diszkó slágerei is, amivel szélesítik az esküvői zene palettáját, mint például Orsitól Ha lemegy a nap, 4F Clubtól a Balatoni láz, vagy épp a Carpe Diem-tól az Álomhajó.

Ezek az igazán énekelhető, táncolható zeneszámok, éppen ezért is kedvencei a közönségnek, mert az ebben az időszakban felnövő generáció mostanában házasodik, és örömmel bulizik az egyetemi évei alatt megszokott kedvenceire.

A magyar retró zenékhez hasonlóan éppen olyan népszerűek a külföldi retró slágerek. Az Abba Dancig Queen-je örök klasszikus, de említést tehetünk a BoneyM Daddy Cool-járól is. Ezekre a dalokra az örömszülők is biztosan táncra perdülnek, hiszen ezek a számok pont az ő fiatalságuk zenéi. 

Azoknak, akik a kicsit pörgősebb, gyorsabb ritmusok hívei kedveznek a hazai és a külföldi rock&roll zenékkel. Jöhet a Csókkirály Fenyő Miki, Komár Laci Mond kis kócosa, vagy rophatják Elvis valamelyik klasszikusára. Esküvőre dj: így lesz változatos egy esküvőn a zene.

Nem ritka az sem, hogy az esküvői zenék között helyet kap, egy-egy latinosabb zenei blokk, mivel a mai fiatalok között ez a műfaj is egyre népszerűbb. Ilyenkor jöhet egy kis Lambada, Macarena, vagy Hafanana, hogy csak az örökzöldeket említsük.

Miután az idősebb korosztály elkezd hazafelé szállingózni, előszeretettel kerülnek elő napjaink slágerei is. A násznép ilyenkor szívesen tombol David Guetta-ra, Lady Gaga-ra, vagy Pitbullra. Ezek a zenék diszkó hangulatot teremtenek, ezért játszhatóak inkább olyankor, mikor a násznépből már csak a fiatalok maradnak. Szinte bármilyen modern zenét kérhettek egy esküvőre dj-től, a mai rádiós slágerektől az elmúlt évek klubzenéiig mindent. 

Az esküvői zenék széles repertoárjában helyet szokott kapni a populárisabb és a keményebb rock zene is, ha a vendégösszetétel ezt úgy kívánja. Előfordul, hogy az ifjú pár és barátai, rokonai nagy rock zene rajongók, ilyenkor egy rock zenei blokk akár hosszabb is lehet, nemcsak egy-egy szám erejéig játssza az egy jó esküvői dj. Nagy kedvencek az AC/DC Highway to hell.je, vagy Shook me all night long-ja, énekelhetjük Bon Jovi It’s my life-ját, vagy szólhat egy kis Tankcsapda is. Ha esküvőre dj-t választotok, ezekre biztos hogy együtt tombolunk majd. 

Az esküvői zene tehát igen sokrétű megválogatása, összeállítása nagy gondolt és szakértelmet igényel, és az esküvő alatt is folyamatosan figyelni kell a násznép igényeit. De annak az esküvői Dj-nek, vagy zenekarnak, aki tapasztalt, sok esküvőt végigzenélt, ennek kivitelezése nem jelenthet gondot! Ha esküvőre Dj-ben gondolkodtok, mindenképpen körültekintően válasszatok! 

Az esküvői Dj tapasztalatunkkal a háttérben bátran állíthatjuk, hogy nagy segítségetekre leszünk. Kezdve a bevonuló zene kiválasztásától, az egész este zenei programjának kialakításáig. Célunk, hogy megpróbáljunk mindenkit táncra csábítani! Az alábbiakban felsorolunk néhány zenei stílust, amelyek a legkedveltebbek egy esküvő folyamán:

Esküvő DJ mulatós zenékkel

Mulatós

Klasszikus nóták a "...Megy a gőzös ..."-től a "...Lakodalom van a mi utcáinkban..."-ig minden megtalálható repertoárunkban. Nincs szükség a jó hangulathoz falusi zenekarra, ugyanazok a számok több stílusban állnak rendelkezésre. Fiataloknak kicsit diszkósított változatban, idősebbeknek a hagyományos előadásban is!

Rock & Roll esküvői zene

Rock and Roll

Chuck Berry, Little Richard, Roy Orbinson nevei mindenkinek ismerősen csenghetnek, akik szeretnének egy felejthetelen rockyzos bulit az örökzöld slágerekre! Fenyő Miklós és Komár Laci klasszikus számait, pedig nincs olyan aki ne fújná kívülről! Egy esküvői zenekar nem veheti fel a versenyt a tökéletes minőségben szóló eredeti előadókkal.

Esküvői DJ magyar slágerekkel

Magyar slágerek

Elég ha annyit mondok: Bikini, R-go, Edda, Dolly-Roll, Hungária ezekből mindenki számára világossá válik hogy olyan slágereket énekelhetnek a vendégek, amely mindig összehozza kicsit az idősebb és fiatalabb korosztályt! Lemezlovasként mondhatom, hogy ez az eskűvői zene, ami kihagyhatatlan.

Disco/funky esküvői zene

Disco, funky

Erre a stílusra építjük fel az est zenei anyagát, melyet időnkénk megszakitunk a többi stílusból összeállitott blokkok beillesztésével! Klasszikus disco számok amely mindig sikeresek: I will survive, Y.M.C.A, Cuba,Gipsy Kings, What is love, La isla Bonita, Zorba, és még sorolhatnám hosszasan! A sikerük mindig garantált!

RnB esküvő DJ - Mai slágerek

Mai slágerek

Gyakori kérés a fiatal pártól, hogy ahogy "hazaszivárognak" az idősebbek, úgy vegyük elő a napjaink fülbemászó slágereit, hogy a fiataloknak is kedvükre tegyünk! Általában a rádiókban játszott zenék, illetve az RNB és hip-hop stílus a legkedveltebb! Mindenképp előzetes egyeztetést igényel!

DJ esküvőre rock zeneválogatással

Rock

Hajnalban amikor már csak a "kemény mag" maradt a táncparketten,akkor kerülnek elő a húzós Rock zenék. Ilyenkor szívesen játsszuk egy-egy ütős Ac-Dc-t, vagy Metallica-t, sőt együtt énekeljük a vendégekkel, hogy: "Miatyánk ki vagy a mennyekben, mondd csak melyik ajtón menjek be..." :)

 

Észrevételeiteket, ötleteiteket esküvői zenével kapcsolatban bátran írjátok meg email címünkre: info-kukac-eskuvohangositas.hu

Reméljük sikerült egy kis ízelítőt adnunk az esküvői zenével kapcsolatban, de ha kíváncsiak vagytok  további esküvői dj referenciákra akkor az esküvői referenciák alatt találhattok még videókat, fotókat az esküvői dj munkánkkal kapcsolatban! Ezenkívül láthattok még Ceremóniamesteri munkánkról referencia videót, melyet az elmúlt évek esküvőinkből állítottunk össze!