Esküvőre DJ - Esküvő Hangosítás

 
 
 

Írtak rólunk az Álompar.hu-n

Álompár.hu esküvői DJ vélemény

Esküvői Dj, avagy a lagzizás úttörői!

Esküvői dj? Szüleink, de esetleg még idősebb rokonaink sem tudták volna elképzelni lakodalmukat esküvői dj vezénylésével, sőt talán még ma sem értik, hogyan lehet esküvőre dj-t hívni. Más kor, más szokás, más hagyomány volt az övék. „Esküvőre dj? A dj-k diszkókba valók!” mondanák.

De tényleg így van ez? Esküvőre dj-t hívni a szokások miatt ne lehetne?

Tegyünk hát egy kis történelmi kitérőt, honnan is indultak a Dj-k!!A dj-k valójában rádiós műsorvezetők voltak, ők rakták fel az aktuális slágereket, valamint az azt körülölelő technikához is érteniük kellett. Miután egy-egy rádióműsor nagy sláger lett és a hallgatóság kegyeibe fogadta a mindig új, mindig friss zenei csemegéket nyújtó dj munkáját, ezt idővel egy kiugrással fejelték meg. A stúdióból kihozták a dj-t  a közönség elé, a klubokba. 

A dj-k tehát eredetileg tényleg klubokban, diszkókban kezdték, de ahogyan minden terjeszkedik a világon, így ők is kinőhetik a diszkók falait és a görcsös hagyományokat, miszerint esküvőre dj-t nem hívhatunk, csakis élő zenekar játszhat. 

Másik oka lehet az elzárkózásnak az esküvői dj-ktől, hogy sokan azt gondolják, hogy egy dj csakis- ahogy azt manapság mondják- ’tuc-tuc’ zenét tud játszani, nem is gondolják, hogy  régi slágerek kavalkádját épp oly egyszerűen fel tudják keverni.

Ahogyan azt a híres brit író-költő Chris Greenhalgh is mondta: „Arra van szükségem, hogy tudjam: a világ halad előre egy bizonyos irányba, és én vele mozgok.” Mi is próbáljunk hát meg haladni a korral és lássuk milyen előnyökkel járhat esküvőre dj-t hívni.

A XXI. század technológiai fejlődésének köszönhetően, többek között nem csak a filmtekercses, régimódi fényképezőgépeknek mondhatunk búcsút, hanem az-olykor hamisan éneklő, óránként pihenőt kérő- zenekaroknak , és az ún. Midi alapra ráéneklős szintisek is. Hiszen milyen rossz is az, amikor meg kell szakítani a féktelen bulizást és leülni a ’kispadra’ a zenekar pihenője miatt. Az esküvői dj és lemezei nem kérnek pihenőt! 

Ugyanakkor, nem kell megválnunk a hagyományos lakodalmas zenéktől sem, hiszen az esküvői dj bármilyen zenei kérésnek eleget tud tenni, legyen az mulatós, diszkó, rock and roll, legyen az akár magyar, akár külföldi. Nem kell valami rossz Elvis- imitátor ügyetlen próbálkozásait hallgatni, az esküvői dj-vel eredeti minőségben rophatod a Jailhouse rock-ra, vagy lassúzhatsz I can’t help falling in love with you-ra!

Nem utolsó sorban, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az esküvői dj jobban kíméli a pénztárcánkat. ;)

Esküvőre dj-t hívni tehát nem jelenti azt, hogy hátat fordítunk a régi magyar szokásoknak és hagyományoknak, csupán azt, hogy felvesszük a lépést a rohanó, fejlődő világgal és nem zárkózunk el az újtól, és vállaljuk az új trendeket! Mérlegre tehetjük az esküvői dj és az élőzenekar előnyeit és hátrányait és döntsön mindenki legjobb belátása szerint!

Cikk: Esküvőhangositás.hu